Stars4Food

September 2011

Op maandag 26 september is het opleidingstraject Stars4Food van start gegaan, een initiatief van Food & Feed Noordoost-Brabant. Hierbij kunnen 19 deelnemers een kortdurende opleiding volgen met baangarantie vanuit diverse bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. De deelnemers komen van drie sociale diensten: Optimisd (de gemeentes Veghel, Schijndel, St.-Michielsgestel en Bernheze), Gemeente Uden en Gemeente Oss.

Voor het opleidingstraject Stars4Food wordt samengewerkt met ondernemers (FrieslandCampina DMV, Sligro, Hutten Catering, Dalco Food, Vion Food, Peka Kroef en Bacu), onderwijs (AOC Helicon en ROC de Leijgraaf) en overheden (sociale diensten van de genoemde gemeenten en UWV WERKbedrijf). Samen geven zij vorm aan de inhoud van dit leer/werk traject, waarbij de deelnemers - na een scholingstraject van ruim 3 maanden - gegarandeerd een baan  wordt aangeboden bij een van de deelnemende bedrijven. Tijdens de leerperiode kunnen (deel)certificaten behaald worden op het gebied van o.a. procestechniek, veiligheid, hygiëne en voedselproductie.

Begin januari 2012 zullen de deelnemers daadwerkelijk aan het werk gaan en weer volledig worden opgenomen in het arbeidsproces. Wij kijken terug op een succesvolle start van een project dat ongetwijfeld een goede afloop gaat krijgen en waarvoor vele partijen zich inspannen om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. 

 

Update januari 2012

Het opleidingstraject is door 18 van de 19 deelnemers succesvol doorlopen (een van de deelnemers heeft om gezondheidsredenen helaas voortijdig moeten afhaken). Momenteel vindt de definitieve match tussen deelnemers en bedrijven plaats. Doelstelling is om alle deelnemers eind januari 2012 te plaatsen bij een van de volgende bedrijven: Sligro, Dalco Food, FrieslandCampina DMV, Vion Food en Hutten Catering.  

Op 27 januari zullen de certificaten worden uitgereikt aan de deelnemers die het opleidingstraject succesvol hebben afgerond.

 

 

In de bijlagen treft u een persbericht over dit project aan en een uitgebreid artikel uit het Brabants Dagblad van 17 november 2011.

Meer (achtergrond)informatie over dit project, de aanpak, etc. is op te vragen via Jos van Asten.

Downloads

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
persbericht_stars4food_september_2011.pdf313.56 KB
artikel_bd_17-11-2011.pdf2.44 MB

Share