Opnieuw 10 enthousiaste leerlingen gestart aan BOL-opleiding Foodoperator met baangarantie

Donderdagochtend 28 augustus was het zover: de 2e lichting van de opleiding Foodoperator met baangarantie ging van start. En dat meteen in een geheel vernieuwde en verbouwde techniekvleugel van ROC de Leijgraaf. Deze 2e lichting van 10 jongeren krijgen van 6 bedrijven een baangarantie geboden indien zij de opleiding afronden. Mars, FrieslandCampina DMV, Peka Kroef, FransenGerrits, Agrifirm en Randstad Techniek staan hiervoor garant.
Aangemoedigd door toespraken van een trotse directeur Techniek&Samenleving van ROC de Leijgraaf (Edwin Brussen), een motiverende en inspirerende directeur van Randstad Techniek (Christiaan Smilde) en een openhartige en enthousiaste leerling vanuit het schooljaar van deze opleiding (Ömer Mentes), zijn de leerlingen van start gegaan met hun carrière in de Food&Feed industrie. Want het diploma behalen is dan wel hun 1e doel, maar zeker niet hun laatste stap in hun ontwikkeling. Daarvoor willen de deelnemende bedrijven zich sterk maken. Je kiest voor een carrière bij deze bedrijven en niet zomaar een baan. Dat is ook de reden waarom de bedrijven meedenken en sturen in deze opleiding, ze dagen de leerlingen uit en bieden tegelijk zekerheid, stageplekken en extra begeleiding in de ontwikkeling naar de toekomstige werknemer voor de bedrijven. De lat ligt hoog, maar zeker niet te hoog.
 Uitdaging voor de bedrijven en ROC de Leijgraaf is om nog meer bekendheid te geven aan werken als Foodoperator in Veghel en omgeving. Samenwerking met ROC de Leijgraaf is een eerste stap, uitbreiding naar brede samenwerking met omliggende VMBO’s om het beroep van Foodoperator onder de aandacht te brengen is de volgende. Met weer 10 nieuwe ambassadeurs moet die klus gaan lukken. Helaas nog geen meisjes, maar jongens, proficiat, succes en een heel fijne tijd.

De nieuwe lichting in de vernieuwde X-Factory, in de verbouwde vleugel van ROC de Leijgraaf te Veghel

Downloads

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
foto_start_opleiding_2014.jpg
foto_start_opleiding_2014.jpg226.07 KB

Share